Noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
Ingrediënten
voor 4 personen
- zonnebloemolie om in te bakken
- 50 gram ongezouten pinda’s
- 270 gram udon noedels
- 500 gram andijvie, grofgesneden
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 4 eieren
voor de saus
- ½ teen knoflook
- 4 eetlepels tahin
- 2 eetlepels sojasaus
- 1½ eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel szechuanpeper, fijngemalen
andijvie
eieren
& knoflook
verkrijgbaar bij
Burgerboerderij
Andijvie is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je noedels wilt eten. Dit recept is zo verrassend dat ik het graag met je wil delen. En het is ook nog makkelijk klaar te maken. In een half uur heb je een heerlijk vegetarisch oosters gerecht op tafel staan.
En het is nog gezond ook! Andijvie voorziet je lichaam van mineralen, vitamine A, K en B11 en een portie antioxidanten. Een goede reden dus om vaker andijvie te eten. In dit lekkere recept, een pastasalade of ‘gewoon’ in de stamppot.
Eet smakelijk!
Beschrijving
Bereidingstijd: 30 minuten
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de pinda’s in ongeveer 2 minuten goudbruin.
Neem de pinda’s uit de pan, laat ze afkoelen op keukenpapier en hak de pinda’s daarna grof.
Rasp voor de saus de knoflook boven een kom.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een gladde saus.
Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe. Ik maak de saus zo dik als ketchup, dan mengt het op je bord goed met de rest van het eten.
Kook de eieren half zacht, dat vind ik het lekkerst.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen in een koekenpan met dikke bodem de zonnebloemolie.
Voeg de andijvie in delen toe tot deze slinkt. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
Snij de eieren in de lengte doormidden.
Verdeel eerst de saus over vier kommen, doe dan de noedels en andijvie erbij. Tot slot voeg je de lente-ui, pinda’s en twee halve eieren toe.