Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 100 gram penne
  • 1 kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • halve krop verse andijvie
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels snippers oude kaas
  • 1 eetlepel pijnboompitjes

voor pesto:

  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 8 gram verse basilicum
  • 4 gram pijnboompitjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 5 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en peper
Andijvie

andijvie verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Andijvie met pasta en kip

Een lauw-warme salade van andijvie met kip en pasta is heerlijk op een zomerse dag.

Beschrijving

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de bouillon tegen het kookpunt, zet het vuur lager en pocheer de kipfilet hier 8 minuten in.
Snijd de kip hierna in blokjes.
Was de andijvie en snijd het fijn.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Meng met een staafmixer of in een blender de ingrediënten voor de pesto. Pureer dit tot een mooie pesto.

Roer 2 eetlepels van de pesto (of meer naar smaak) door de pasta.
Verdeel de andijvie hierdoor en meng ook de zongedroogde tomaatjes, snippers kaas, pijnboompitjes en blokjes kipfilet erdoor.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer direct.

Zowel lauw-warm als koud heel lekker. Eet smakelijk!

 

Wist je dat je ook pesto kunt maken van zevenblad?