Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • halve groentebouillontablet
  • 300 gram couscous
  • 2 bosjes raapstelen
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit, 240 gram uitgelekt
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 250 gram romaatjes of andere kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 200 gram feta
  • 1 limoen, in partjes
lekker lokaal eten koop je bij Aardigh

raapstelen
verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Couscous salade met raapstelen

Beschrijving

Een heerlijke mediterane salade met groente uit de streek, deze couscoussalade met raapstelen. Wat wil je nog meer?

Was de sinaasappel eerst goed en rasp dan de schil. Pers daarna de sinaasappel uit. Neem 300 ml water, doe daar het sap bij en breng samen met de bouillontablet aan de kook.

Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Roer door en laat het dan 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork.

Roer de olie, olijven en ras el hanout erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de raapstelen grof.  Schep de romaatjes en raapstelen erdoor.

Verkruimel de feta erover en serveer met de limoen.

Eet smakelijk!