Knapperige posteleinsalade met honingdressing
Ingrediënten
voor 4 personen
- 200 gram postelein
- 200 gram radijzen
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- peper
postelein is
verkrijgbaar bij
Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep
Postelein is een redelijk onbekende ‘vergeten’ groente met een verfijnde, scherpe, lichtzure smaak. Er zijn 2 soorten: zomerpostelein en winterpostelein. Voor deze salade gebruik ik zomerpostelein.
Beschrijving
Was de postelein en laat het goed uitlekken in een vergiet.
Het belangrijkste is dat je dit voorzichtig doet. De groente kneust gemakkelijk, en dat komt de smaak niet ten goede.
Alle delen van deze groente zijn eetbaar, afgezien van de wortels. Snijd die er dus eerst vanaf. Als dat nodig is kun je ook de stengels in kleinere stukken snijden.
Maak de radijs schoon en snijd in kwarten.
Schil de sinaasappel met het wit eraf en snijd de partjes boven een kommetje tussen de vliesjes uit waarbij je het sap opvangt.
Roer een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel van het opgevangen sinaasappelsap, de honing, de mosterd en breng op smaak met peper.
Hussel de postelein, de sinaasappelparten, de kwarten radijs en de dressing luchtig door elkaar.
In een glazen schaal is het echt een plaatje, eet smakelijk!