Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Oosterse roerbakschotel met Chinese kool

alle recepten, herfst recepten, met chinese kool, snel & simpel, vega, zomer recepten

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 paprika’s
  • prei
  • 1,2 kilo Chinese kool
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 300 gram mie
  • 1 ei
  • 3 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 flinke tl djinten (gemalen komijn)
  • 2 tl cayennepeper
Chinese kool

Chinese kool is verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Oosterse roerbakschotel met Chinese kool

Beschrijving

Snijd 3 teentjes knoflook en 1 cm gember heel fijn.

Snijd ook 2 paprika’s in blokjes, 1 prei in halve ringetjes en de Chinese kool in grove stukken.

Bak de ongezouten cashewnoten op halfhoog vuur, zonder olie, in een koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Laat deze afkoelen op een bordje.

Verhit dan een laagje olie in een grote wok of braadpan en bak daarin de gember en knoflook kort aan, tot ze beginnen te geuren en kleuren.

Voeg dan de prei toe en laat die in 5 minuten op halfhoog vuur beetgaar worden.

Voeg de paprika toe en bak die enkele minuten op hoog vuur mee.

Doe er dan de kool bij en roerbak het geheel tot de groentes beetgaar zijn.

Kook intussen 300 gram mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe dat bij de groente.

Breek er 1 ei boven en schep het door elkaar.

Kruid af met de ketoembar, djinten en cayennepeper.

Hak de afgekoelde cashewnoten grof en strooi ze over het gerecht.

Als je dat lekker vindt kun je er nog wat wat ketjap manis of oestersaus door roeren.