 
			Rabarbersiroop
Ingrediƫnten
 voor 1/2 liter
- 500 gram rabarber
- Sap van een 1/2 citroen
- 1 kaneelstokje
- 2 el suiker + 3 el suiker
- 500 ml water
 
			Rabarber 
verkrijgbaar bij
Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep
 
 
			Beschrijving
Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en 2 el suiker.
Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.
Zeef de rabarber en vang het sap op.
De rabarbercompote is lekker door de yoghurt of als vulling van een rabarbertaart.
Doe het sap in een pan met nog 3 el suiker.
Laat het zachtjes koken todat het voor de helft gereduceerd is en de suiker opgelost is.
Giet de rabarber in een schone gesteriliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast.
