Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediƫnten
voor 1/2 liter

  • 500 gram rabarber
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el suiker + 3 el suiker
  • 500 ml water
Rabarber

Rabarber
verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Rabarbersiroop

Beschrijving

Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en 2 el suiker.

Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.

Zeef de rabarber en vang het sap op.

De rabarbercompote is lekker door de yoghurt of als vulling van een rabarbertaart.

Doe het sap in een pan met nog 3 el suiker.

Laat het zachtjes koken todat het voor de helft gereduceerd is en de suiker opgelost is.

Giet de rabarber in een schone gesteriliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast.