Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Thaise curry met geroerbakte palmkool

alle recepten, herfst recepten, met palmkool, snel & simpel, vega

Ingrediënten
voor 4 personen

  • Thaise gele curry (Fairtrade Original)
  • Pandan rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram gesneden palmkool
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 rode of gele paprika
  • 375 gram (1 blok) tofu
  • 1 el kurkuma
  • 2 tenen knoflook
  • Oosterse wokolie
lekker lokaal eten koop je bij Aardigh

palmkool is verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Thaise curry met palmkool

Beschrijving

Een heerlijke curry met oosterse kruiden en en de bite van groenten uit eigen land.

Snijd de tofu in blokjes en marineer hem met wat oosterse wokolie, fijngesneden knoflooktenen en de kurkuma. Laat even intrekken.

Haal ondertussen de dikke nerf uit de palmkool en snij  in stukjes. Snijd de champignons in vieren en de paprika in stukjes.

Roerbak de tofu totdat hij een krokant korstje krijgt. Voeg daarna de paprika, palmkool en champignons toe en roerbak even totdat de palmkool begint te slinken. Voeg de currypasta toe en na even goed roeren ook de kokosmelk. Laat zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de rijst gaar. Houd je van echt lekker pittig eten? Voeg dan nog een rode peper toe. Ook lekker met noedels of mihoen in plaats van rijst.

Eet smakelijk!