Tuinboontjes uit Rome
Ingrediënten
voor 2 personen
- 2 kilo ongedopte jonge tuinbonen
- een plak buikspek van ongeveer 1 cm in fijne blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels fijngesneden sjalot
- versgemalen zwarte peper
- vers gehakte platte peterselie
tuinbonen zijn verkrijgbaar bij
Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep
Tuinboontjes, ze worden ook wel grote bonen of Roomse bonen genoemd. Op deze manier bereid zijn de tuinbonen bij jou uit de streek veel lekkerder dan vroeger.
Beschrijving
Doe de olie in de pan en zet die op een matig vuur.
Bak daarin de sjalotten heel zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg buikspek toe en bak zachtjes een minuutje of vier.
Doe er dan de boontjes bij.
Bestrooi met versgemalen zwarte peper en roer goed door.
Voeg 4 eetlepels water toe.
Stoof de boontjes met de deksel op de pan in ongeveer 8 minuten gaar.
Strooi er als de boontjes gaar zijn eventueel wat zout over en wat peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij.
Smakelijk eten!