Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 2 kilo ongedopte jonge tuinbonen
  • een plak buikspek van ongeveer 1 cm in fijne blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden sjalot
  • versgemalen zwarte peper
  • vers gehakte platte peterselie
Tuinbonen

tuinbonen zijn verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Tuinboontjes zoals in

Tuinboontjes, ze worden ook wel grote bonen of Roomse bonen genoemd. Op deze manier bereid zijn de tuinbonen bij  jou uit de streek veel lekkerder dan vroeger.

Beschrijving

Doe de olie in de pan en zet die op een matig vuur.
Bak daarin de sjalotten heel zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg buikspek toe en bak zachtjes een minuutje of vier.

Doe er dan de boontjes bij.
Bestrooi met versgemalen zwarte peper en roer goed door.
Voeg 4 eetlepels water toe.
Stoof de boontjes met de deksel op de pan in ongeveer 8 minuten gaar.

Strooi er als de boontjes gaar zijn eventueel wat zout over en wat peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij.

Smakelijk eten!