Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

De Zonnegaard

De Zonnegaard

Een lekkere smaak is voor ons bepalend

Al sinds de 9e eeuw is er door boeren stalmest met plaggen op de akkers gebracht. Door deze eeuwenlange goede zorg voor de bodem kunnen wij nu op zulke mooie vruchtbare grond groentes verbouwen. En wij zien het als taak om ook in onze tijd goed voor deze aarde te zorgen. Dat doen we door te bemesten met gecertificeerd antibioticavrije stalmest van de koeien van biologisch-dynamische boerderij Ruimzicht. Verder werken wij aan een gezonde bodem door goede wisselteelt en gebruikmaking van groenbemesters. Daarnaast zorgen vele bloemen en fruit voor diversiteit op het land.

Een lekkere smaak is voor ons bepalend of wij een groente wel of niet goed vinden. Daardoor maken wij soms de keus voor een ras met een lagere opbrengst, wanneer deze een echt lekkere smaak heeft.

In de winter van 2016 zijn Thomas Grosshanten en Carlijn Geluk met hun gezin neergestreken op de Zonnegaard in Appen. Ze hebben in het verleden allebei de Warmonderhof, opleiding voor biologisch-dynamische landbouw, afgerond. Na jarenlang op verschillende bedrijven ervaring te hebben opgedaan in het boerenvak zijn ze nu in het voorjaar van 2016 op deze nieuwe eigen plek begonnen.

Al snel is Lizet van Gilst bij de Zonnegaard aangehaakt. Na vele jaren in de verpleging te hebben gewerkt in het ziekenhuis in Apeldoorn, was het eind 2015 tijd geworden voor een carrière switch en maakte zij de overstap naar de biologisch-dynamische landbouw.

De Zonnegaard
Thomas, Carlijn en Lizet
Appenseweg 7
7383 BA Voorst

contact@dezonnegaard.nl
www.dezonnegaard.nl

De Zonnegaard winkel
Super die Boer