Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 800 gram geschilde asperges, ongeschild iets meer
  • 750 gram Bildtstar aardappelen
  • 5 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook
  • rozemarijn of dille
  • peper
Asperges

asperges
aardappelen
eieren
& kaas

zijn verkrijgbaar bij de verkooplocaties van
Van Onze Grond

Ovenschotel met asperges, een recept van Essie Bessie

Beschrijving

Bereidingstijd: 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de asperges, als dat nog niet gedaan is, en snijd circa 2 cm van de onderkant af.
Doe de asperges in een pan met kokend water en kook ze in 10 minuten beetgaar. Giet ze dan af.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
Kook deze plakjes 4 minuten en giet ze dan af.
Pel de knoflook en snijd deze fijn.
Meng de eieren, kookroom, knoflook, de aardappelplakjes en de helft van de kaas en breng op smaak met peper en rozemarijn of dille. Rozemarijn heeft een
Vet een ovenschaal in.
Snijd de asperges in vier gelijke stukken.
Meng alle ingrediënten in een grote kom en schep deze in de ovenschaal.
Bedek met de kaas die nog over is.
Zet de schotel in de oven en bak het gerecht in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Erg lekker met een groene salade, eet smakelijk!

Asperges zijn verkrijgbaar van april tot en met juni. Ik vind het ieder jaar weer speciaal als er asperges te koop zijn. Dan stap ik op zondagmiddag op mijn fiets en rijd naar een aspergeboer bij mij in de buurt. En ’s avonds ligt het witte goud op ons bord.

Heerlijk, alsof er een engeltje over je tong piest!

Asperges schillen doe je zo

Pak een asperge bij de kop beet en leg deze vlak op het aanrecht of op een omgekeerde pan.
Schil met een dunschiller vanaf de kop naar beneden in één vloeiende beweging.
Herhaal dit totdat de hele asperge rondom geschild is.
Zorg dat je steeds iets overlapt en voel goed of de asperge helemaal geschild is.
Snijd dan ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperge af, deze is meestal wat taai. Nu kun je de asperges koken.
Bewaar de kontjes en de schillen, om aspergesoep van te maken.