Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 400 gram prei
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper
  • olie
  • flespompoen, courgette of aubergine

wortelpeterselie en prei verkrijgbaar bij

Wortelpeterselie

Groentekwekerij en landwinkel in De Heurne

Gestoofde prei en wortelpeterselie 1

Hij lijkt op de pastinaak maar de smaak is anders, wat zoeter. Je kunt ze uit elkaar houden door naar het kroontje te kijken. Bij de pastinaak groeien de blaadjes uit een kuiltje en bij de wortelpeterselie op een heuveltje. Van de wortelpeterselie kun je zowel de wortel als het blad eten. Het blad gebruik je dan net als bladpeterselie.

 

Beschrijving

Halveer de prei in de lengte en was ‘m goed. Taaie eindjes kun je weg snijden.

Snijd de prei klein.

Was de wortelpeterselie en schil deze met een dunschiller.

Dan in kleine stukjes snijden.

Verwarm de olie en bak de groente hierin aan.

Schenk er wat water bij en stoof de groente in ongeveer een kwartier gaar. Doe hiervoor de deksel wel even op de pan.

Vervolgens de crème fraîche en de tomaten toevoegen en even doorwarmen.

Je kunt eventueel wat honing, worcestersaus en sambal toevoegen.

Met de gesmoorde groente vul je bijvoorbeeld een flespompoen, courgette of aubergine.

 

Eet smakelijk!