Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 200 gram sugar snaps
  • 600 gram kippendijen in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 stengels bosui fijngesneden
  • ui gesnipperd
  • 3 centimeter verse gember geschild en fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 paprika’s in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 eetlepel ketjap asin
  • 1,5 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 0,5 theelepel five spice poeder
  • 1 pak (225 gram) rijst noedels 5 mm
  • sesamzaadjes

Sugar snaps verkrijgbaar bij

Sugar snaps

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Kip ketjap met sugar snaps

Beschrijving

Meng de kippendijen met de knoflook, gember, gembersiroop, ketjap manis, ketjap asin, oestersaus, bruine suiker, five spice en sambal badjak.

Laat minimaal 30 minuten marineren, maar bedenk hoe langer hoe lekkerder.

Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de rode peper met ui.

Voeg de kip en marinade toe en bak op hoog vuur tot de kip gaar is.

Voeg de paprika en sugar snaps toe en bak nog 3 minuten mee. Sugar snaps zijn het lekkerst als ze knapperig zijn.

Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Meng de noedels met de kip ketjap.

Bestrooi met de bosui en sesamzaadjes.

In plaats van noedels kun je ook kiezen voor bami of rijst. Dit is ook heel lekker.