Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Pasta met snijbiet, rozijnen en pijnboompitten

alle recepten, lente recepten, met snijbiet, snel & simpel, vega, zomer recepten

Ingrediƫnten
voor 4 personen

  • 600 gram snijbiet
  • 400 gram penne
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
Snijbiet

snijbiet
verkrijgbaar bij

Groentekwekerij en landwinkel in De Heurne

snijbiet

Steeds meer mensen leren Snijbiet kennen. Een prachtige groente met rode, oranje, gele en witte nerven. Met een heel lekkere aardse smaak. Je kunt het in heel diverse gerechten gebruiken, maar dit is mijn favoriete recept!

Rooster in de koekenpan de pijnboompitten tot ze bruin zijn en hou ze daarna apart.

Snij de dikkere stelen van de snijbiet in stukje van ongeveer 2 centimeter. Kook deze in een aparte pan tot de stelen beetgaar zijn. Snij het blad van de snijbiet in grove stukken.

Snipper de ui en bak deze met flink wat olie in de koekenpan die toch al warm is.

Kook ondertussen de pasta.

Voeg de rozijnen toe. 

Voeg de snijbiet, stelen en blad toe. Bak het op hoog vuur totdat het slinkt. Doe er nu de komijn en de kaneel bij.

Giet de pasta af als hij gaar is. Meng in de koekenpan de pasta met de snijbiet en schep de pasta met snijbiet op de borden. Strooi er de geroosterde pijnboompitten over.

Eet smakelijk!