Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 350 gram tagliatelle
  • 350 ml kookroom
  • 400 gram verse spinazie
  • 400 gram zalmfilet
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
Spinazie

Spinazie, cherrytomaten, uien en knoflook zijn verkrijgbaar bij

Pasta met zalm en spinazie

Beschrijving

Kook de pasta volgens verpakking beetgaar.

Snipper ondertussen de ui en de teentjes knoflook fijn.

Bak deze glazig in een grote hapjes of wokpan in een eetlepel olie.

Voeg de zalm toe en bak rondom aan, steek met een spatel in stukken.

Voeg dan in etappes de spinazie toe totdat deze wat geslonken is.

Ik laat de spinazie altijd in een aparte pan slinken, dan kun je het vrijgekomen vocht gemakkelijk afgieten.

Schenk de kookroom erbij en breng op maak met flink wat peper.

Halveer de tomaatjes en roer deze door de zalm en spinazie.

Verwarm een paar minuten door en voeg dan de tagliatelle toe.

Mix alles door elkaar en schep op borden.

Lekker met geroosterde pijnboompitten.