Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediƫnten
voor 4 personen

  • 2 kleine pastinaken of 1 grote
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 100 gram salami
  • handje kerstomaten
  • pakje bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • geraspte kaas, klein handje
  • cayennepeper
  • tijm
  • peper
  • zout
Pastinaak

pastinaak is verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Pastinaakquiche met tijm

Beschrijving

Een pastinaak lijkt veel op een wortel maar heeft een zoetige anijsachtige smaak. In deze pastinaakquiche gecombineerd met salami en tomaat.

Schil de pastinaak en snijd hem in kleine stukjes.
Stoof de stukjes in boter tot ze zacht zijn.
Als dat zover is, voeg dan de gehalveerde champignons toe en het uitje.
Snijd de salami en halveer de kerstomaatjes.
Voeg dit toe aan de pastinaak en roer het goed door.
Bekleed een springvorm met bladerdeeg.
Schep het pastinaakmengsel in de springvorm.
Klop in een kom de eieren met het room en roer er de cayennepeper, peper, tijm en eventueel zout doorheen.
Giet het mengsel over het pastinaakmengsel.
Rasp er flink wat kaas over en dan 40 minuten in een oven op 200 graden.

 

Eet smakelijk!