Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediƫnten
voor 4 personen

  • 600 gram rauwe bietjes, in verschillende kleuren eventueel met blaadjes
  • 4 clementines of mandarijnen
  • 15 gram verse dragon
  • 100 gram verkruimelde geitenkaas
  • 40 gram walnoten

Bietjes verkrijgbaar bij

Bieten

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Waanzinnige bietjes

Beschrijving

Houd een paar mooie, kleine blaadjes van de bieten apart, snij de grotere bieten doormidden.

Kook ze 15-20 minuten in een pan met kokend water, of tot ze zacht zijn.

Pers intussen het sap van 1 clementine in een grote kom en meng het met 1 eetlepel extra vergine olijfolie en een flinke scheut rode wijnazijn.

Pel de overige clementines, snij ze in dunne schijfjes en verdeel ze over de borden.

Giet de bietjes af en spoel ze onder de koude kraan tot ze genoeg afgekoeld zijn om de velletjes eraf te wrijven.

Snij ze doormidden (en eventueel ook een paar in plakjes) en hussel ze door de dressing.

Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

Pluk de dragonblaadjes, doe ze erbij, voeg de apart gehouden bietenblaadjes toe en hussel goed.

Schep de bietjes op de borden, verkruimel de geitenkaas en walnoten erover en besprenkel met een paar drupjes extra vergine olijfolie.

Dat ziet er toch prachtig uit!