Wortel koolrabisalade met mosterddressing
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 koolrabi
- 1 wortel (winter)
- 3 stengels bleekselderij
- 1 bosui in ringetjes
Dressing
- 1 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- Zaanse mosterd naar smaak
- 1 tl citroensap
- dille
- peper en zout
- handje platte peterselie
koolrabi
verkrijgbaar bij
Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep
wortelen
verkrijgbaar bij
Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep
Een lekkere en makkelijke salade voor een zomerse dag. En door de koolrabi toch bijzonder!
Beschrijving
Schil de koolrabi en de wortel met een dunschiller en snijd deze beide julienne, in dunne reepjes.
Snijd de bleekselderij in elleboogjes.
Snijd de bosui in ringen.
Meng alles in een saladeschaal.
Dressing
Klop de mayonaise door de Griekse yoghurt.
Voor de mosterd, citroensap en dille toe. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de salade voor het serveren met wat platte peterselie. Geef de dressing er los bij.
Eet smakelijk!