Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 300 gram witte kool, julienne gesneden
  • 150 gram wortel, julienne gesneden
  • 100 gram radijs
  • 1 rode ui
  • 100 ml volle yoghurt
  • 80 gram mayonaise
  • 1 el azijn
  • 1/2 citroen – voor het sap
  • 1 el honing
  • zeezout, naar smaak
  • peper, naar smaak
witte kool

witte kool

verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Achterhoekse coleslaw

Coleslaw klinkt nogal Amerikaanse, maar deze is gemaakt van Acherhoekse ingrediënten.

Beschrijving

Snijd de radijsjes in reepjes en snipper de ui.
Meng in een schaal met de in dunne reepjes gesneden witte kool en wortel.

Meng de yoghurt, mayonaise, azijn, citroensap en honing. Voeg er eventueel wat peper en zout aan toe.

Giet de dressing door de groente, schep door en laat het intrekken. Dit kan een half uurtje, of een hele nacht zijn. Zet het dan wel in de koelkast.