Asperge taart
Ingrediënten
voor 2 personen
-
400 gram witte asperges (geschild)
-
1 rol vers bladerdeeg

-
3 eieren
-
100 gram smeerbare geitenkaas
-
1 rode ui
-
een aantal takjes tijm
asperges
verkrijgbaar bij
Groentekwekerij en landwinkel in De Heurne
Beschrijving
Verwarm de oven op 200 graden.
Eerst kook je de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Rol het bladerdeeg uit. door de zijkanten dubbel te vouwen krijg je een opstaande rand.
Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg.
Dan snijd je de rode ui in halve ringen en verdeel deze samen met de asperges over het bladerdeeg.
Strooi hier de tijm overheen.
Klop 1 ei en besmeer hiermee de randen van het bladerdeeg zodat deze mooi gaan glanzen.
Bak de plaattaart in 25 minuten.
Kook in de tussentijd de overige twee eieren hard. Snijd ze in parten en verdeel de eieren over de plaattaart wanneer deze gaar is.
Eet smakelijk!
Asperges zijn verkrijgbaar van april tot en met juni. Ik vind het ieder jaar weer speciaal als er asperges te koop zijn. Dan stap ik op zondagmiddag op mijn fiets en rijd naar een aspergeboer bij mij in de buurt. En ’s avonds ligt het witte goud op ons bord.
Heerlijk, alsof er een engeltje over je tong piest!