De lekkerste aardappeltjes uit de oven
Ingrediënten
voor 4 personen
- 750 gram aardappelen
- flinke theelepel rozemarijn
- flinke theelepel tijm
- 2 flinke tenen knoflook
- halve theelepel kerrie
- peper
- zout
- olijfolie
aardappelen zijn verkrijgbaar bij
Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep
Beschrijving
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de aardappels af, borstel ze schoon en snijd ze zó dat ze ongeveer even groot zijn. Tip: je kunt de aardappeltjes ook 10 minuten voorkoken zodat ze straks in de oven sneller gaar worden.
Maak in een kommetje of kopje een papje van de uitgeperste knoflook, kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met olijfolie.
Verdeel de aardappels in een ovenschaal.
Sprenkel de olijfolie met kruiden er over heen en hussel dit door elkaar zodat iedere aardappel met de kruidenolie is bedekt. Desgewenst kun je extra olijfolie over de aardappelen sprenkelen.
Bak de aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven. Als je ze hebt voorgekookt is 20 minuten voldoende.
Controleer of de aardappels mooi gaar zijn voor je ze uit de oven haalt, even prikken met een vork.
Serveer deze lekkere aardappeltjes met vlees en groenten, of een salade. Of een klodder mayo.
Eet smakelijk!