Groentestoof uit de Dutch Oven
Ingrediënten
voor 8 personen
- 2 zoete aardappelen of bataten
- 4 aardappelen
- 2 pastinaken
- 1 pompoen
- 3 rode uien
- 200 gram linzen (gedroogd)
- 2 teentjes knoflook
- rozemarijn
- olijfolie
pastinaak
verkrijgbaar bij
Groentekwekerij en landwinkel in De Heurne
Lekker de tijd nemen om eten te bereiden met producten van het seizoen en uit de regio. Dit is mijn favoriet, succes verzekerd!
Maak de aardappelen onder de kraan schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 cm.
Schil de pastinaak en snijd deze in plakken van 1 cm.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Een oranje pompoen hoef je niet te schillen, dat is makkelijk. Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en snijd stukken van 1,5 cm.
Snijd de uien in grove stukken, de knoflook in plakjes en hak de blaadjes van 1 takje rozemarijn fijn. De rest van de takjes mogen heel in de pan.
Pak de Dutch Oven, leg hier 2 vellen bakpapier in en doe alle groenten in de Duch Oven.
Roer alles door elkaar met flink wat olijfolie, kruiden, knoflook en peper.
Doe het deksel op de Dutch Oven en plaats deze op een houtvuur of 8 gloeiende kooltjes. Leg ook 8 kooltjes bovenop de deksel.
Hou goed in de gaten dat het niet aanbrandt of teveel uitdroogt. Voeg dan wat extra olie toe.
Veel plezier met koken én eet smakelijk!