Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 6 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 krappe halve eetlepel fijn tafelzout
  • 1 rodekool
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3,75 dl rode wijn
  • het sap van 1 sinaasappel
  • 1/4 theelepel koekkruiden
  • 2 appels
Rodekool

rodekool

verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Rodekool a la Nigella

Het kost wel wat tijd maar dan zet je wel een heerlijke rodekool op tafel. Je kunt rodekool goed invriezen, dus meteen maar een dubbele portie maken!

Beschrijving

Verhit olie in een grote pan met dikke bodem of braadpan.
Snijd de ui in dunne halve ringen en doe ze met het zout in de pan, hierdoor brandt de ui niet aan.
Bak de ui op laag vuur tot hij zacht is, maar nog niet bruin.
Schaaf of snijd de kool fijn en roer de kool door de uien in de pan.
Strooi de suiker en koekkruiden erover en giet de wijn en het sinaasappelsap erbij.
Schil de appel en snijd het in blokjes. Voeg ze bij de rodekool.

Als de kool een beetje geslonken is, roer je alles nog eens door en doe je de deksel op de pan.
Houdt de kool op het laagste vuur ongeveer 2 uur tegen de kook aan. De rodekool kan niet té gaar worden.

Lekker met gegrilde zalm. Deze combinatie is spectaculair!