Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Ingrediënten
voor 3 personen

  • 500 gram witlof
  • 250 gram paddenstoelen – bijvoorbeeld shiimeji en oesterzwammen
  • 1 tl tijm
  • roomboter
  • 1 teen knoflook

voor de puree:

  • 250 gram knolselderij
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 tl tijm
  • roomboter
  • klein scheutje slagroom
  • nootmuskaat

Witlof is verkrijgbaar bij

Witlof

Groentekwekerij en landwinkel in De Heurne

Witlof met paddenstoelen en romige puree

Beschrijving

Puree:
Snijd de knolselderij in plakken, schil de plakken en snijd ze in blokjes.

Wortelpeterselie lijkt op een kleine pastinaak. De smaakt lijkt op knolselderij en pastinaak. Schil de wortelpeterselie met een dunschiller en snijd in plakjes.

Was de groenten en kook ze samen met de tijm 15 minuten.

Giet de groenten af en stoom droog in de pan.

Pureer de groenten en maak er een smeuïge puree van met roomboter en een klein scheutje slagroom.

Breng de puree op smaak met nootmuskaat.

Witlof:
Maak ondertussen de witlof schoon, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in smalle repen.

Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder de niet eetbare delen.

Scheur oesterzwammen in repen.

Roerbak de paddenstoelen met tijm 2 minuten in roomboter.

Pers knoflook erboven uit en voeg de witlof toe.

Roerbak 3 minuten.

Draai het vuur lager, en laat met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes smoren.

Schep de puree met een ijslepel op de borden en schik de groenten ernaast.