Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Wortelsoep met aardappel, gember en appel

alle recepten, hele jaar, met wortelen, snel & simpel, soep, vega

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 2 el plantaardige olie
  • 600 ml groentebouillon
  • 280 gram aardappel
  • 280 gram wortel
  • 1 appel
  • 1 el verse gember geraspt
  • 1,5 sjalotje gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl kaneel
  • 0,75 tl komijn
  • 0,75 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1 laurierblad
  • 0,5 tl chilipoeder
Wortels

wortelen

verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Wortelsoep

Beschrijving

Oerhollandse wortelen en aardappelen worden samen met kruiden en specerijen een heerlijke soep.

Schil de wortelen en de aardappel(en) en snijd ze in stukjes die ongeveer even groot zijn. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Snijd de verse gember fijn. Ik reken ongeveer een halve eetlepel per persoon. Schil de appel en snijd deze in dobbelstenen.

Verhit de olie in de pan en fruit de ui, de knoflook en de gember ongeveer drie minuten. Voeg de specerijen toe en bak ze een minuutje mee. Door de specerijen te bakken komt de smaak beter vrij, dat ruik je ook. Voeg dan de aardappel, de wortel en het laurierblad toe. Doe er tot slot net zoveel groentebouillon bij totdat alle ingrediënten onder water staan. Dit is ongeveer 600 ml groentebouillon.

Dek de pan af en laat de soep op laag vuur zo’n vijftien minuten zachtjes koken. Als de wortel en aardappel goed gaar zijn kun je de soep pureren. Haal wel even het laurierblaadje eruit.

Voeg dan de appel toe en kook deze nog minuutjes mee.

Breng de smaak eventueel op smaak met peper.

Eet smakelijk!