Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Hartige taart met Chinese kool, feta, gehakt & bladerdeeg

alle recepten, hele jaar, lekker uitgebreid, met chinese kool, oven

Ingrediƫnten
voor 4 personen

  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1,5 courgette, in kwarten gesneden
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 Chinese kool
  • 1,5 eetlepel curry madras kruiden
  • 150 gram feta, gebrokkeld
  • 1 stengel bosui
  • 2 eieren
  • goede scheut room of (volle) melk
  • 8 plakjes bladerdeeg

Chinese kool

chinese kool verkrijgbaar bij

Biologisch-dynamische tuinderij in Zwiep

Hartige taart met gehakt, Chinese kool, feta & bladerdeeg

Beschrijving

Je weet niet wat je proeft, deze taart met Chinese kool is heerlijk. Met de combinatie van courgette, gehakt, feta, champignons en bosui is succes verzekerd.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.

Snijd de courgette in stukjes en de champignons en Chinese kool in reepjes.

Verwarm een wok of hapjespan. Schenk een beetje olijfolie in de pan. Fruit hierin kort de knoflook. Doe het gehakt erbij en roer af en toe door totdat het gehakt bruin begint te kleuren.

Doe de courgette erbij.

En voeg dan alle groenten en de madras kruiden toe. Roerbak al roerend totdat de groenten net gaar zijn. Breng royaal op smaak met peper en eventueel een beetje zeezout.

Klop in een kom de 2 eieren en roer de room erdoor. Breng het eimengsel op smaak met peper en eventueel zout.

Haal de pan van het vuur en roer de stukjes feta en bosui door het mengsel.

Beboter een taartvorm. Verdeel het bladerdeeg en laat het teveel aan bladerdeeg over de randen hangen. Prik met een vork in het bladerdeeg op de bodem.

Schep het gehaktmengsel in de vorm. Schenk het eimengsel gelijkmatig over het gehakt met groenten heen. Vouw het overhangend bladerdeeg terug en leg op het mengsel.

Plaats de hartige taart voor ongeveer 40 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is. Haal de hartige taart met gehakt uit de oven en serveer direct.

Een frisse sla met olijfolie, balsamico, mosterd en peper en zout smaakt er lekker bij. Maar ook zonder deze sla is het zeker genoeg voor 4 personen.

Deze taart kan ook prima zonder gehakt worden gemaakt.

Eet smakelijk!