Logo Essie Bessie | lekker lokaal eten

Heilige boontjes met garnalen

met bonen, zomer recepten

Ingrediënten
voor 4 personen

  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 teen knoflook, fijngeraspt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 500 gram garnalen, liefst rauw
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotten, in ringen
  • 600 gram heilige bonen, liefst zelf geweekt en gekookt
  • 250-300 ml groentebouillon of bonenkookvocht
  • 10 gram bladpeterselie, fijngehakt
  • geroosterd brood

Heilige bonen verkrijgbaar bij

Heilig boontje van Slaege

Groentekwekerij en landwinkel in De Heurne

Heilige boontjes met garnalen

Beschrijving

Wil je bonen zelf weken, kijk dan hier hoe je dat doet.

Meng de citroensap, rasp, paprikapoeder, zout en peper met elkaar in een kom. Schep de garnalen erdoor tot ze allemaal een laagje hebben.

Verhit de olijfolie en bak de garnalen erin tot ze net roze worden en schep ze eruit. Bak nu de sjalotten in de gekruide olie. Zet het vuur middelhoog, en schep de uitjes om tot ze zacht zijn, een minuut of zes. Schep de bonen erdoor en zoveel bouillon of bonenkookvocht dat de bonen nét  onderstaan maar dat het geen soep is.

Stoof 5 á 6 minuten en voeg dan de garnalen toe, schep alles om, roer er peterselie door en serveer met grove stukken brood.

Dit gerecht is ook lekker als salade, met veel tomaat erdoor, wat citroensap en jonge spinazieblaadjes of snijbiet.

Eet smakelijk!