Gekarameliseerde spruiten met cranberry’s
Ingrediënten
voor 4 personen
voor de groenten:
- 600 gram spruiten
- 2 broccoli
- 750 gram aardappelen
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels ahorn siroop of honing
- 4 eetlepels balsamico azijn
- 200 gram winterpostelein
- peper
voor de cranberry compote:
- 300 gram verse cranberry’s
- 3 eetlepels honing
- 1 sinaasappel
groenten
verkrijgbaar bij
wijn
verkrijgbaar bij
aardappelen
verkrijgbaar bij
honing
verkrijgbaar bij
cranberries
verkrijgbaar bij
winterpostelein
verkrijgbaar bij
Met dit verrassende recept zet u de hele winter heerlijke spruiten op tafel. De dampende groenten uit de oven, worden gecombineerd met de zoete smaak van cranberry compote. Laat je verrassen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden.
Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de stronk in plakjes. Leg de groenten in twee aparte ovenschalen.
Meng de olijfolie met de ahornsiroop en balsamico azijn en verdeel dit over de groenten.
Voeg naar smaak wat peper toe.
Rooster de spruiten 40 minuten en de broccoli 20 minuten terwijl u ze af en toe omroert.
Laat de groente flink karameliseren en bruin worden, maar pas op dat ze niet zwart worden.
Maak ondertussen de cranberry compote. Was de bessen en kook ze ongeveer 5 minuten samen met de honing en het sap van 1 sinaasappel op een laag vuur.
De bessen zijn nu opengebarsten. Vervang de honing door bijvoorbeeld ahornsiroop voor een vegan gerecht.
Als de groenten zacht zijn, laat ze dan iets afkoelen. Meng ze met de winterpostelein en verdeel de cranberry compote erover. Lekker met aardappelen uit de oven.