Ingrediënten (voor 4 personen)

  1. 2 witte patissons van elk 20 cm doorsnede
  2. 300 g visfilet (mag gemengd, diepvries is prima)
  3. olijfolie
  4. 1 rode ui, in ringen
  5. 10 cm wit van een prei, in ringen
  6. 1/2 rode paprika, gesnipperd
  7. 2 tenen knoflook, gesnipperd
  8. peterselie
  9. 1 eetl. citroensap
  10. 1 eetl. ras el hanout kruidenmengsel (islamitische super, slager of in de gewone super, Euroma)

Bereiding

Zet de oven op 180 graden. Was de patissons, snijd een dekseltje uit de bovenkant en wip die los met een stevig mes. Verwijder zaadjes en zaadlijsten. Hol ze met een meloenbolletjesschepje (of een sterke dessertlepel) uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

Verhit in een ruime koekepan wat olie en bak de visfilet tot hij gaar is. Trek de filet in vlokken uiteen. Schep uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, prei, knoflook, het patisson-vruchtvlees, paprika en knoflook, af en toe roerend, zo’n 5 minuten.

Meng met de vis, wat gehakte peterselie, het citroensap en de ras el hanout en vul de patissons ermee. Goed aanduwen, het past er heus in. Zet de patissons in een ovenschaal en bak ze in 45 minuten gaar in de oven.

Geef ieder een halve patisson, eet met pilavrijst en gestoofde groenten. De schil van de patisson wordt wat hard, maar het vruchtvlees kun je er makkelijk uithalen.

Van volkskrant.nl