Ingrediënten (voor 2 personen)

  1. 1 ui, gesnipperd
  2. 1 rode paprika, in stukjes
  3. 1 courgette, in stukjes
  4. 1 appel, geschild en in stukjes
  5. 70 gram maïs
  6. 450 gram kapucijners
  7. 1 gerookte kipfilet (130 gram), in stukjes
  8. 140 gram tomatenpuree (1 groot blikje)
  9. 100-150 ml water
  10. râs al hânout kruiden
  11. evt. cayennepeper
  12. beetje verse peterselie, gesnipperd

Bereiding

Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten en bak daarna de paprika en courgette 2-3 minuten mee. Voeg daarna de gerookte kipfilet, appel en maïs toe. Bak nog een paar minuten mee. Doe de kapucijners er bij. Roer alles goed door elkaar. Meng de tomatenpuree en water door de kapucijners. Wok tot alles goed heet is. Breng op smaak met râs al hânout. Als je van pittig houdt, doe er dan ook nog een beetje cayennepeper bij.  Strooi er voor serveren nog een beetje verse peterselie over heen.