Ingrediënten (voor 4 personen)
Deeg
- 2 ei
- 600 g zachte boter
- 600 g witte basterdsuiker
- 8 el water
- 1000 g bloem
- 8 mespuntjes bakpoeder
Pruimentaart
- 80 blauwe pruimen
- 2400 g crème fraîche
- 400 g suiker
- 4 vanillestokje
- 12 eieren
Bereiding
Deeg
Kneed het ei met de boter, suiker, water, bloem en het bakpoeder tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Pruimentaart
Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pit. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uit en bekleed de ingevette kartelvorm met het deeg. Meng voor het beslag de crème fraîche met de suiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de eieren door de crème fraîche. Verdeel het beslag over de kartelvorm en leg de pruimen erin. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Breng de abrikozenjam met een scheutje water aan de kook en bestrijk de taart ermee.
Van 24kitchen.nl
Recente reacties