Ingrediënten (voor 6 personen)
- 4-5 middelgrote rode bieten (400-500 g), geschild en in parten gesneden
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 200 g rucola
- 1 handvol (25 g) jonge bietenblaadjes
- sap van 1 citroen
- 135 g geroosterde amandelen
- 120 g verkruimelde feta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de stukken rode biet in een grote ovenschotel met bakpapier en meng er 2 eetlepels olijfolie, suiker, azijn, zout en peper door. Spreid de bietparten uit in één laag. Bak ze 40-45 minuten tot ze zacht zijn en net beginnen te verschrompelen. Laat ze afkoelen in de ovenschotel.
Meng de rucola en bietenblaadjes met het citroensap en de resterende 2 eetlepels olijfolie en verdeel dit over 6 borden. Verdeel vervolgens de afgekoelde rode bietparten erover en bestrooi het geheel voor het serveren met feta en amandelen.
Van okokorecepten.nl
Recente reacties