Ingrediënten (voor 6 personen)

  1. 4-5 middelgrote rode bieten (400-500 g), geschild en in parten gesneden
  2. 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  3. 1 eetlepel bruine suiker
  4. 1 eetlepel balsamicoazijn
  5. 200 g rucola
  6. 1 handvol (25 g) jonge bietenblaadjes
  7. sap van 1 citroen
  8. 135 g geroosterde amandelen
  9. 120 g verkruimelde feta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de stukken rode biet in een grote ovenschotel met bakpapier en meng er 2 eetlepels olijfolie, suiker, azijn, zout en peper door. Spreid de bietparten uit in één laag. Bak ze 40-45 minuten tot ze zacht zijn en net beginnen te verschrompelen. Laat ze afkoelen in de ovenschotel.

Meng de rucola en bietenblaadjes met het citroensap en de resterende 2 eetlepels olijfolie en verdeel dit over 6 borden. Verdeel vervolgens de afgekoelde rode bietparten erover en bestrooi het geheel voor het serveren met feta en amandelen.

Van okokorecepten.nl