Ingrediënten (voor 4 personen)

  1. 4 maiskolven
  2. olijfolie
  3. zeezout
  4. 1/2tl gerookt paprikapoeder (pimenton)
  5. 25gr feta
  6. 4 takjes koriander (of platte peterselie als je echt niet van koriander houdt)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Trek de bladeren van de maiskolven af en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, smeer ze in en bestrooi met zeezout. Zet de schaal in de oven en rooster de kolven 30-40 minuten totdat de mais zacht is en ze net een goudbruin randje beginnen te krijgen. In de tussentijd zet je het gerookte paprikapoeder klaar, verkruimel je de feta en hak je de koriander grof.

Zodra de ovenschaal uit de oven komt, bestrooi je de maiskolven met het paprikapoeder, de verkruimelde feta en de gehakte koriander. Serveer direct, bijvoorbeeld bij de BBQ, geroosterde kip of bij gestoomde vis.

Van francescakookt.nl