Ingrediënten (voor 4 personen)

  1. 1 grote ui
  2. 1 teentje knoflook
  3. 2 rode paprika’s
  4. 250 gr gesneden boerenkool
  5. 7 plakjes hartige taart deeg
  6. 5 eieren
  7. 200 ml kookroom
  8. 75 gr geitenkaas
  9. Handje paneermeel
  10. Peper en zout
  11. Olijfolie

Bereiding

Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote (wok)pan in iets olijfolie. Snij de paprika in blokjes en bak deze kort mee. Voeg tenslotte de boerenkool toe en bak dit net zolang totdat het slinkt. (een minuut of 8). Breng de boerenkool op smaak met peper en zout. Vet een springvorm (23cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg.

Prik er gaatjes in met een vork en verdeel een klein beetje paneermeel over de bodem. Dit voorkomt dat de bodem te vochtig wordt. Verdeel de boerenkool over de bodem. Klop de eieren luchtig met de room en breng dit op smaak met peper en zout. Giet het mengsel op de boerenkool. Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de boerenkoolquiche. Bak de boerenkooltaart in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Van uitpaulineskeuken.nl