Ingrediënten (voor 4 personen)

  1. 1 kilo pastinaken
  2. 2 grote of 3 kleine uien
  3. 9 cm verse gember
  4. 50 gram verse mierikswortel
  5. scheut olijfolie
  6. 1 liter groentebouillon
  7. zout en peper uit de molen
  8. eventueel: scheut (soja)room

Bereiding

Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken.
Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
Schil de verse gember en verse mierikswortel en snij ze in kleine stukjes.
Fruit de uien met de gember en mierikswortel aan in een beetje olijfolie.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pastinaken toe.
Pureer de soep met een staafmixer (of blender) als de pastinaken gaar zijn.
Voeg eventueel wat (soja)room toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper

van pastinaak.nl