Ingrediënten (voor 6 personen)

  1. 1 flespompoen (500 gr)
  2. 1 ui
  3. 2 teentjes knoflook
  4. 0,5 rode peper
  5. 1 liter bouillon (van 2 blokjes)
  6. Sap van een halve citroen
  7. 1 tl karwijzaad + iets extra
  8. 125 gr zure room
  9. Peper en zout
  10. Olijfolie

Bereiding

Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snijd de rest van de pompoen in gelijkmatige stukken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg het karwijzaad toe en bak dit kort mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij. Voeg de pompoen en de bouillon toe.

Breng de soep aan de kook en laat de pompoen in zo’n 15 minuten gaar en zacht koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg het sap van een halve citroen toe en breng de pompoensoep verder op smaak met peper en zout. Verdeel de pompoensoep over een kom en maak het af met een lepel zure room. Strooi er nog een klein beetje karwijzaad overheen en serveer de soep meteen.

Van uitpaulineskeuken.nl