Ingrediënten (voor 4 personen)

  1. 3 courgettes
  2. 1 ui
  3. 1 teen knoflook
  4. 1 liter groentebouillon
  5. 1/4 theelepel cayennepeper
  6. 50 ml droge witte wijn
  7. 200 ml slagroom of kookroom
  8. handje verse basilicumblaadjes
  9. olijfolie
  10. peper, zout

Bereiding

Was de courgettes en rasp ze grof. Pel en snipper de ui, pers de knoflook. Verhit olie in een pan, fruit de ui hierin aan. Voeg de knoflook en geraspte courgettes toe en bak ze al roerend 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en voeg cayennepeper, zout en peper toe. Laat dit met deksel op de pan ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Voeg hierna de wijn en slagroom toe. Breng dit kort aan de kook en pureer de soep met een staafmixer. Spoel de basilicum af, dep ze droog en snijd ze in dunne reepjes.

Serveer de soep met reepjes basilicum en eventueel een beetje crème fraîche, croutons en een stokbroodje.

Van brendakookt.nl