Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 gram snijbonen
- 100 gram fetakaas biologisch
- 300 gram krieltjes
- 1 bakje cherrytomaten
- 1 handje pijnboompitten
- scheutje olie
- zout en peper
Bereiding
Snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 4 centimeter. Wok de snijbonen in een grote pan op hoog vuur met de olie. Roer regelmatig zodat ze aan alle kanten een beetje bruin worden. Bak de krieltjes in een andere pan totdat ze bruin worden. Voeg alvast wat zout en peper toe. Voeg de cherrytomaten toe aan de snijbonen en bak deze mee totdat de velletjes een beetje knappen.
Strooi de in stukken gesneden fetakaas erbij. Hoe langer je het bakt hoe meer de kaas smelt en overal komt. Doe wat jij lekker vindt. Ik vond lang bakken fijn, dan wordt het echt een sausje. Bak de pijnboompitten kort zonder olie op hoog vuur. Als ze bruin worden zijn ze klaar dus haal ze gelijk van het vuur, want bruin verandert al snel in zwart. En verbrandt zijn ze niet lekker. Server de krieltjes naast de boontjes en strooi wat pijnboompitten erover.
Van nynkek.nl
Recente reacties