Ingrediënten (voor 4 personen)

  1. 800 gram kruimige aardappels
  2. 150 – 200 ml melk
  3. klontje roomboter
  4. 1 tl Dijon mosterd
  5. 1/8 tl nootmuskaat
  6. 1/8 tl gemalen zwarte peper
  7. 500 gram gekookte wijnzuurkool
  8. 230 gram ananasblokjes (vers of uit blik)
  9. 1 medium appel ontdaan van klokhuis en in blokjes gesneden
  10. 25 gram rozijnen

Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze doormidden en kook ze 15 minuten. Verwarm intussen de oven voor op 220 C. Stamp met een stamper de aardappelen fijn en meng een klontje boter en 150 ml melk erdoorheen. Het moet een mooie gladde puree worden. Vind je de puree nog te dik? Doe er dan wat extra melk bij. Meng ook de mosterd, zwarte peper en nootmuskaat door de puree heen.

Doe de zuurkool, inclusief vocht in een kom en meng met de rozijnen, appel en ananas. Leg dit zuurkoolmengsel op de bodem van de ovenschaal en schep hier de aardappelpuree bovenop. Druk goed aan en strijk de puree glad. Met een vork kun je eventueel nog lijntjes trekken over de aardappelpuree om zo een mooi patroon te krijgen. Zet de ovenschaal 15 à 20 minuten in de oven. Totdat de laag aardappelpuree lichtgoudbruin begint te worden.

Van myfoodblog.nl