Ingrediënten (voor 4 personen)

  1. 3 venkelknollen
  2. 2 bakjes cherry tomaatjes
  3. paar tenen knoflook
  4. verse tijm
  5. peper en zout
  6. scheut olijfolie
  7. een paar klontjes boter
  8. een glas witte wijn

Bereiding

Doe de pluimpjes van de venkel in je ovenschaal. Kook de venkel in zout water gaar in ong. 10 min. Haal ze met je schuimspaan uit het water en doe ze in de ovenschaal. Even de ingekruiste cherrytomaten in het kokende water. Verwijder de schillen en doe ze bij de venkel. De tijm van de takjes afrissen (of gewoon een deksel losdraaien!) Dit doe je ook erbij.

Nog een beetje peper en zout erover, een scheut olijfolij erbij. De uitgeperste knoflooktenen erover verdelen met een paar kleine boterklonten. De glas wijn erbij schenken en de oven in! Gedurende zon 25 min. in de oven en je hebt werkelijk een overheerlijk gerecht!

Van smulweb.nl